Luonnossuunnitelma

Luonnossuunnitelma sopii Sinulle, jos tarvitset yleisluontoista apua pihasi jäsentelyyn tai ideoita uusiin tuuliin – yleisilmeen kohentamisesta kukkapenkkien kunnostuksiin tai hyötypuutarhan perustamiseen. Luonnossuunnitelma sopii etenkin pihan itserakentajalle – jos sinulla on tarpeita saada tarkempia toteutusohjeita rakenteisiin, niistä voidaan sopia erikseen luonnossuunnitelman päälle lisättäviksi (detaljit).

Luonnossuunnitelmassa hahmotellaan pihan eri toimintojen sijoittelu, esitellään mahdollisia pintamateriaali- ja rajausvaihtoehtoja, sijoitellaan kasvillisuusalueet esimerkkikasvien kera. Luonnossuunnitelma toimitetaan asemakaavapiirroksen päälle konepiirrettynä asiakkaalle pdf-muodossa.

Luonnossuunnitelma ei sovellu urakka-asiakirjaksi (eli vertailukelpoisia tarjouksia toteutustyöstä ei tämän pohjalta urakoitsijoilta saa). Luonnossuunnitelma on kertaluontoinen työ, johon ei jälkikäteen enää tehdä suunnittelijan toimesta muutoksia, eikä se siis ole mittatarkka, eikä sisällä määrälaskelmia tai tarkkoja kasviluetteloita.


-Luonnossuunnitelman hinta riippuen tontin koosta ja halutuista toiminnoista välillä 450-1100e (sis.alv 24%).
-HUOM. Luonnossuunnitelma rinnetonteille noin +20% kustannus
-Detaljit/rakennekuvat/toteutusohjeet kirjallisena alk.150e/rakenne (sis.alv24%).